Tuesday, July 24, 2012

9/10 punca rezeki adalah daripada PERNIAGAAN


Persoalan yang selalu bermain di fikiran x kira saya atau anda juga…..betul kan…..... Cukupkah apa yang aku ada sekarang ini untuk keluargaku nanti? Sudah lepaskah tanggungjawabku terhadap orang disekelilingku sekiranya aku pergi nanti? Cukupkah rezeki yang ku cari nanti untuk menampung kehidupan.. anakku nnti apabila mereka sudah besar nanti? Cukupkah perbelanjaan mereka nanti untuk pembelajaran mereka????

Tak cukup dengan itu, ada lagi persoalan yang sentiasa berlegar2 di dalam fikiran.. ... Sempatkah  untuk menghantar kedua ibu bapa menunaikan umrah atau pun mengerjakan haji???? Sempatkah aku buat itu suma????? Huhuhuhu.....

Kerana banyak impian yang ingin di capai untuk diri sendiri dan juga keluarga kita…..setiap impian itu memerlukan pengorbanan.....tp sanggukah kita melakukan pengorbanan….mcmana kehidupan nak berubah klu kita sendiri x berani utk amik risiko…..

Agak2 sampai bila kita mampu untuk bekerja dengan orang lain ye?????.. Kerja makan gaji kadang2 menyebabkan kita rasa tersekat untuk buat macam2 perkara... Walaupun income fix setiap bulan dapat tapi kita tak boleh minta gaji kita dinaikkan sesuka hati... Tetapi dengan business, insyaallah setiap bulan income kita akan bertambah…usaha…usaha…usaha….. Banyak usaha, insyaallah Allah beri ganjaran setimpal dengan usaha kita.... Usaha lah dengan tulang 4 kerat kita dan panca indera yang ada untuk kesenangan kita di masa hadapan...

Dalam business ni kita x buat sorang sorang….. sbbnya kita ada TEAMWORK….ramai kawan2 akan membantu.. ramai orang orang yang dah berjaya yang akan bantu kita untuk kita sama jadi macam dia...

So apa tggu lagi… Allah turun kan rezeki kita dalam bentuk PELUANG! peluang yang besar itu hanya datang sekali! Sometimes datang dalam keadaan kita tak ready pun. Jadi rebutlah peluang yg datang kpd kita....Jgn sia2 kan...... jika tidak kita akan sentiasa berada di takuk yg sama sampai bila2~~....

Mungkin ramai yang tidak mnyedari bahawa 9/10 punca rezeki itu adalah datangnya daripada PERNIAGAAN....itu adalah hakikat yang selalu kita lupa terutamanya orang melayu kita ni....ramai di kalangan kita ni menganggap perniagaan itu adalah sesuatu yang sukar.. Yang perlu banyak modal, yang susah untuk diusahakan sendirian, yang leceh untuk dilakukan... Sedarlah wahai kawan2 ku semua.... Ekonomi islam dulu kala bermulanya dengan urusan perniagaan/perdagangan... Dari situ kita mampu membangun dan terus membangun sehingga la kita capai apa yang kita ada sekarang ni....

Book your appointment ; i'll guide u how to success =)

irda : 012-3533940
irda_4678@yahoo.com

No comments:

Post a Comment