Thursday, April 5, 2012

Keputihan : Wanita Jangan Pandang Remeh !!! (Part 1)

Adakah Sebelum Ini Anda Mengalami Perkara Seperti Berikut:

þ Kegatalan pada kemaluan?

þ Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?

þ Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?

þ Terpaksa memakai ‘panty-liner’ tiap-tiap hari?


Anda menjadi kurang keyakinan diri dan hubungan anda dengan suami semakin dingin?

Kadang-kala masalah ’remeh’ seperti ini sentiasa menghantui minda dan yang paling menakutkan ia boleh menjejaskan perhubungan dengan orang tersayang.

Setiap kali ingin ”bersama” suami, pasti anda perlu ke Tandas terlebih dahulu untuk “membuang” keputihan tersebut. Owh! Begitu menyeksakan...


Jangan Anggap Remeh Terhadap Keputihan

Ramai wanita termasuk diri saya menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi saya silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...


Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat


Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.


Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita. Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.


Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj anda.

Keputihan Punca Tidak Boleh Mengandung ?

tahukah anda yg masalah keputihan adalah punca besar wanita tidak boleh mengandung walaupun sudah pernah mempunyai anak sebelumnya…???

Menurut kajian, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ TIUBFALLAPIO dan UTERUSseseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko KEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY)


Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”. Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIO.


contact me today to get your solution to masalah keputihan ni......

(See more information in Part 2)

012-3533940

or

irda_4678@yahoo.com
No comments:

Post a Comment