Monday, February 13, 2012

Soalan-soalan business....

Dah lamanya x update blog….oklah arinie ida nak citer pasal soalan2 business….sbbnya selain dari PB...ramai jugak yang bertanya tentang business PB....

1. Berapa modal nak buat business PB ni?

Jawapan : modal is RM50 registration as a member, the rest is flexible, depends on kemampuan masing2 tapi yang pastinya we all akan buat presentation on paper dulu utk u olls choose plan yang mana u all nak pilih dan nak buat.

2. Susah tak nak jual??

Jawapan : apa2 brg pun akan jadi susah nak jual kalau kita takde ILMU. Yang penting kena ada ILMU...dengan adanya ILMU, perkara susah akan terus jadi SENANG!

3. Kene jual barang ke business ni??

Jawapan : business apa yg x payah jual barang....;-)..we are selling no.1 leading or best selling corset in Malaysia....luxury corset....so,x perlu ragu dan runsing..memang kene jual brg dan senang jual.

4. Ada modal ke business ni???

Jawapan : ni memang mencabar minda...apa2 business dr sekecil2 business sampai sebesar2 business confirm kene ada modal.

5. Kene cari2 orang ke business ni? Boleh ke nak duduk diam je?

Jawapan : amboii....best nya kalau boleh duduk diam2 dapat duit kan, ade tu..suka betul kalau click2 dpt duit,fuhhhh...!!!! takde istilah boleh duduk diam2 dpt duit...takde istilah pyramid system n etc.

Business premium beautiful totally a pure business based on effort kita. kita bukan cari org...kita dah buat business kan...confirm kita nak business kita berkembang maju..kita just share product and peluang business dgn sesiapa shj kat luar sana menggunakan konsep franchise system.

6. Saya tak pernah buat business & saya tak tahu macam mana nak berbusiness. Mcm mana?

Jawapan : business bukan suatu benda yg lahir secara semulajadi dalam diri kita..business adalah sesuatu yg kita boleh pelajari.takde alasan x reti..yang penting ada kemahuan dan nak belajar shj. Di mana ada KEMAHUAN,di situ ada JALAN untuk kita. Yang penting jgn MALAS!

No comments:

Post a Comment